Czym przewozić żywność

Lato i wysokie temperatury są wyzwaniem dla przewoźników zajmujących się transportem żywności. Im wyższa jest temperatura, tym większe również ryzyko, że żywność może ulec zepsuciu się. W wysokiej temperaturze aktywowane są enzymy, które odpowiadają za rozkład rozmaite materiałów organicznych i mogą doprowadzić do zepsucia się żywności.

Żeby temu zapobiec, należy przede wszystkim utrzymywać odpowiednio niską temperaturę w przestrzeni ładunkowej. Komora mroźnicza sprzedaż jest polecana dla firm zajmujących się przewozem produktów głęboko zamrożonych. Produkty takie podczas transportu mogą ulec rozmrożeniu, co skończyłoby się ich całkowitym uszkodzeniem. Jeśli żywność jest transportowana we właściwie niskiej temperaturze minus 18 stopni, a na prawdę często więcej, to nie należy się przejmować, że produkty ulegną rozmrożeniu, bo taka sytuacja się po prostu nie wydarzy. Jedynym kłopotem może być ewentualna awaria systemu mrożenia, ale o ile stosownie szybko zareagujemy, to jakość towarów nie powinna ulec pogorszeniu. Warto tutaj również zaznaczyć fakt, że zdarza się, że wybierana jest komora chłodnicza używana, nie zaś nowa i wcale nie znaczy to, że komora używana jest gorszej jakości. Często jest wystarczająco świetnie wykonana i na tyle solidna, że można ją używać jeszcze przez wiele lat i nie będzie sprawiała większych problemów. Mimo wszystko trzeba taką komorę poddawać systematycznym serwisom, żeby posiadać pewność, że wszystkie jej układy działają w poprawny sposób i urządzenie będzie się sprawdzało dłuższy czas.

Polecamy: sprzedam mroźnie.

Category: Inne

-

Dodaj komentarz